Dziwne dźwięki podczas wkręcania silnika w obroty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • koprolit
    Classic
    • 2014
    • 26
    • Octavia II (1Z3)

Ja mam od ponad pół roku wsadzone ledy w przeciwmgielne. Mam ustawiony tryb skandynawski, halogeny do jazdy dziennej. Zmieniłem bo jest ładniejsze światło, kolor biały a na normalnych żarówkach z powodu obniżonej mocy barwa robiła się pomarańczowa. Do tego założone mam kasowniki bo wywalało kontrole na szafie. Teraz jest wszystko ok. Nie nadają się do jazdy we mgle, bo świecą na biało a jak wiadomo im światło jest żółte tym lepiej widać.

Co do legalności to tryb skandynawski jest u nas nielegalny, ale byłem na przeglądzie i nic nikt nie mówił że świecą więc jest chyba wszystko ok. A co do psiaków jeszcze nie miałem okazji.
  • marcooprodigy
    Ambiente
    • 2012
    • 248
    • Octavia I (1U2)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Witam Wszystkich.

Od jakiegoś czasu mam pewien problem z autem. Chodzi o to że podczas szybszej jazdy i wkręcania auta powyżej 3000 obr/min coś zaczyna świstać pod maską silnika, świst w sumie to złe określenie to brzmi tak jakby pracowało łożysko które nie jest nasmarowane pojawia się specyficzny pisk. Co dziwne że ten odgłos nie jest słyszalny podczas zwykłego przygazowania auta tylko podczas jazdy na wyższych obrotach silnika.

Podpowiedzcie mi proszę co sprawdzić żeby się nie okazało że podczas wyjazdu urlopowego coś mi się rozsypie w trakcie jazdy.
    "Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo - na pewno to zepsujesz"
    PRAWO MURPHY'EGO

Komentarz

• buldoggg
      Rider
      • 2014
      • 347
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

u mnie dawno w wv lupo benzynie też było to i okazały się panewki

Komentarz

Pracuję...